zondag 26 juli 2009

Wat hangt daar in die boom?

De 20e zijn we vanaf Agra verder gereisd naar het National Wildlife Park van de staat Rajasthan: Sawai Madhopur!!!
We hebben al eerder een blog gemaakt over de toeristische Jungle Safari van Periyar die ons helaas een beetje tegenviel. Gelukkig maakte dit park ALLES goed! :)

Om bij Sawai Madhopur te komen moesten we eerst een hele lange autorit maken door de woestijnstaat Rajasthan. Het was bizar om te zien hoe arm het hier was, de hele rit lang kwam je langs 'dorpjes' bestaande uit hutjes van stro.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Na een lange rit kwamen we aan in het ontzettende chaotische stadje, het leek wel of al het teken van leven verspreid over tientallen kilometers zich daar verzameld had. De volgende ochtend hadden we een afspraak voor een jeep-safari... al om 6u 's ochtends! In dit stadje zag je juist weer teveel tegelijk!;
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fris en fruitig stonden we de volgende ochtend klaar. Gelukkig is het in Sawai Madhopur om 6 uur al lekker warm en zelfs al een beetje zonnig. Een echte open safari-jeep stond in de vroege ochtendzon op ons te wachten, dat begon al goed!
Lekker bakkie!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
We gingen richting de bergen, een heeeel mooi natuurgebied, en onze jeepdriver ging lekker off-road. Dus niet zoals in Periyar op het asfalt blijven, maar gewoon over stenen van een halve meter hoog of dwars door rivieren (gelukkig half-droogstaande, want de jeep was open).
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Een tijger, de grote trots van Sawai Madhopur, hebben we helaas niet gezien deze ochtend, maarja dat is ook wel heel moeilijk. Wel zagen we tientallen herten, antilopen, gazelles, een slang, aparte hagedissen, wilde pauwen en apen, heeeeeeel veel apen!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
O en niet te vergeten, terug in het stadje nog meer wildlife, dwz: weer tientallen koeien die het verkeer ontregelen;
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
De volgende ochtend gingen we nog een keer vanaf 6 uur s ochtends, nu naar een ander (ook prachtig) gebied.
Het is echt heerlijk om in het ochtendzonnetje rustig wakker te worden in een fantastisch natuurgebied, tussen de bergen of op grote vlaktes, genietend van de ochtendglorie, terwijl je flink door elkaar wordt geschud door een hobbelige
ronkende jeep ;)

Dus we gingen weer op avontuur! Wat zullen we vandaag eens zien?

He, wat hangt daar in die boom..?
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fantastisch mooi dat beest!!! echt geweldig om die eens 'in het echt' (dus niet in Burgers Zoo) te zien :)
Al met al waren het 2 SUPER safari's!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

1 opmerking:

  1. Wat een spannende ervaring en ik ben echt ontzettend onder de indruk van de prachtige , werkelijke ongelooflijk dat jullie die gezien hebben, pauw!!
    Fantastisch echt een schoonheid voor het oog.

    oja die kat in die bomen vind ik dan een beetje jammer, die hebben we hier ook wel, maar die pauw tjonge jonge zeg!!!

    hahahaha......
    Wat super gaaf om een panter te zien, wat een avontuur zeg. En jullie zaten in een open jeep???? is dat niet heel gevaarlijk dan?

    fijn om jullie weer terug te zien, heelhuids...
    xxx mama

    BeantwoordenVerwijderen