zaterdag 18 juli 2009

Op naar Kumily

Hee iedereen!!! We hebben ruim een week aan blogs in te halen... dus laten we maar bij het begin beginnen!

De laatste blog ging over de stadstour door Cochin. Wij willen de hele reis lang al naar een mooi natuurpark (wildlife sanctuary). Het bekendste park is het Periyar National Park, ook bekend als Thekkadi. Toevallig wisten we dat het dorpje Kumily aan de rand van het park ligt, en je vanuit Kumily heel goed allerlei dingen rondom Periyar kunt doen.
De ochtend na de tour, oftewel op 11-07, zijn we met bagage en al naar het algemene busstation gegaan en hebben de eerstvolgende bus naar Kumily gepakt! Of eigenlijk naar de grote stad Kottayam, vanaf daar moesten we overstappen.

Met de bus in India is nogal een avontuur. (tenminste, als je niet met een georganiseerde touristische grote airco-bus gaat.) Dit komt door 2 dingen;
- het veel te drukke, chaotische, toeterende Indiase verkeer
- het Indiase bus-motto; "hoe meer zielen, hoe meer vreugd"

Omdat wij vanaf het busstation opstapten konden we gelukkig lekker zitten, helemaal achterin bij het raam, dus dat was prima. Het was namelijk een rit van ongeveer 3 uur naar Kottayam. Hoe langer we in de bus zaten, hoe meer mensen er in stapten (of er tijdens het rijden ter plekke in sprongen), net zolang tot er ECHT niemand meer uit de deurloze bus kon hangen.
Het Indiase verkeer is gewoon 1 grote, drukke, toeterende, verkeerd inhalende bende! Maar dat heeft ook wel weer wat :)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Nadat we in de chaos van Kottayam gelukkig in de goeie bus waren overgestapt, maakten we een PRACHTIGE reis door de bergen, uuurenlang. Kumily en het Periyar Park ligt namelijk op ongeveer 1200 meter hoogte! (voor het eerst in India waren we blij dat we een vest en een jas mee hadden genomen.)

De aankomst in Kumily is memorabel.. we stapten, begin van de avond, de bus uit en een halve seconde later hoorden we: "Welcome to Periyar!!!" Dit zeer blije hartelijke welkom kregen wij van Jahir, die werkte bij het hotel Rainbow Cottages. Omdat wij weer geimproviseerd ergens heen waren gegaan zonder enig idee van verblijf oid, vonden we het een goed idee om met hem mee te gaan om naar het hotel te kijken. Weer lachte het laagseizoen ons toe.. want voor 6 euro per nacht kregen we een geweldige kamer met een prachtig uitzicht over de bergen en het dorp!!

De volgende dag hebben we in het park een Elephant Ride gedaan. Niet heel spectaculair aangezien er de hele tijd een 'verzorger' naastloopt die de olifant commandeert (de olifant begrijpt ruim 40 stem-commando's!), maar toch, je zit wel op een olifant!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Hetgene dat die dag wel spectaculair was, was het gedouched worden door de olifant...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



's Middags hebben we nog een spice-tour gehad door een soort jungle-tuin waar je enorme planten zag. Bijna alle soorten kruiden die je maar kan bedenken waren verzameld in die enorme tuin, je kon vanalles ruiken, proeven enz. Echt heel leuk om te zien en mee te maken!


We gaan jullie zsm meer vertellen, want inmiddels zijn we alweer zo'n 4 steden verder hahaha!! Zie onze profielfoto maar voor nog een andere bijzondere dag... ;)
Liefs ons!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten