dinsdag 28 juli 2009

Monsoon Festival

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Na 2.5 dag Sawai Madhopur was het alweer tijd voor de volgende stop.... Udaipur!! Een prachtige stad! Maar om hier te komen hadden we een autorit van 10 uur lang. Helaas reden we, na alle zon die we net in Rajasthan hadden gevangen, precies dwars door de allergrootste moessonbui tot nu toe!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Het was zelfs zo erg dat de autodeuren ervan gingen lekken en er plassen water in de auto stonden..... oh oh oh. (de auto ruikt nu, ongeveer een week later, nog steeds verregend.)
Maar toen we 's avonds in Udaipur aankwamen werd deze kletsnatte autorit weer snel goedgemaakt!!! We zaten in een prachtig hotel met een rooftop-restaurant... wauw!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tijdens het heeeerlijke Indiase eten (chicken masala met butter nan is 1 van onze favoriete gerechten en dat was zeker hier heerlijk!!) zagen we het mooi nacht worden;
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


De volgende dag gingen we zelf een beetje Udaipur verkennen, oa weer per rickshaw. We gingen oa naar het City Palace wat een enorm paleis/museum voor oude wapens en ridders en oorlogen bleek te zijn, heel gaaf!
Ohja en weer overal koeien, t zal ook es niet!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ook was er 1 of ander 'festival' in Udaipur, om te vieren dat de regen (moesson) was gekomen. Nouja, het was meer een heeeeeeeele lange straat met heeel veel kraampjes en vooral HEEEEL veel mensen, en af en toe een olifant, maar het was wel heel leuk!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
's Avonds gingen we een berg op waar op de top het Monsoon Palace was. Supermooi, we wilden er eigenlijk met zonsondergang zijn maar we hadden verkeerd getimed dus we waren er nu met een net-niet-zonsondergang, wat gelukkig alsnog voor mooie foto's zorgde!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Baas Duif
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ook leuk om te vertellen is dat we deze dag bij een hele, heeele goeie kleermaker (hij werd door verschillende onafhankelijke mensen aanbevolen;)) een geweldig op maat gemaakt pak voor Julian hebben laten maken! Het duurde 2 dagen, met opmeten, tussendoor passen, aanpassinkjes etc. Naar Nederland laten versturen kan voor een paar euro!
De volgende ochtend gingen we naar een heel mooie fotogenieke markt!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ook leuk, de Dixons van India;
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Die nacht werden wij wakker met ons eigen Monsoon Festival in de kamer. Het regende die nacht heel hard en de hal was 'open' (gewoon zonder dak dus). Deze hal was verbonden met onze kamer en de afvoer van de hal was verstopt, oftewel al dat regenwater kon natuurlijk nergens anders heen dan naar ONZE kamer!!! De hele kamer was ondergelopen, al onze spullen, kleren enz. Leuk wakker worden, met je voet in een eigen Monsoon Palace van 5 cm diep!
Om het goed te maken kregen we een mooie nieuwe kamer, deed het hotel al onze kletsnatte was gratis (ook wel logisch maar wel heel fijn, natuurlijk stopten wij onze droge kleren er ook stiekem tussen), en kregen we een heeeeel lekker uitgebreid gratis diner, en onbeperkt gratis bier haha, onder het genot van dit uitzicht vanuit het Rooftop Restaurant... :)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

2 opmerkingen:

  1. Dag kel&jule
    Woaah, Wat een super manier van leven :]. Heerlijk ook die regen trouwens ^^...wel weer geweldig dat ze zich op deze manier verontschuldigen. Kleren wassen enzo :D Ik heb weinig tijd om de rest van de verhalen te lezen, maar de foto's zijn in ieder geval super mooi! Vooral die outfits! "Hangt u Indische jurk ook zo lang in de kast, kom naar apeldoorner.prom" :') hehe. Tof ook, geen spaarvarken maar een spaarolifant. En ook nog eens gezegend worden!
    Haha, geniet ervan daar =]

    Liefs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superfoto's en wat een geluk voor de moeders, dat alles gewassen terug komt!!! ik geniet nu nog extra van jullie terugkomst hahaha...

    Tot vanavond, hoe raar dit hier ook lijkt, maar vanavond halen wij jullie op in Brussel joehoe!!
    xxx mam

    BeantwoordenVerwijderen